Retningslinjer for personvern

Behandlingsansvarlig

Det er BSH Husholdningsapparater AS, Grensesvingen 9, Postboks 6593 Etterstad, 0607 Oslo (heretter varemerket “Bosch”) som driver http://www.bosch-home.no (“nettsiden”) og er ansvarlig for behandlingen av personopplysningene dine. Bosch behandler personopplysningene med største forsiktighet og ivaretar ditt personvern. Av denne grunn treffer vi alle tilgjengelige tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at vi og våre tjenesteleverandører følger gjeldende personvernlovgivning.

Ditt personvern

Det er viktig at du er klar over og forstår retningslinjene for personvern og kjenner deg trygg på vår behandling av dine personopplysninger. Husk at du alltid kan kontakte oss hvis du har spørsmål. Du finner kontaktinformasjon under Kontakt- og selskapsinformasjon.

I henhold til gjeldende personvernlovgivning vil vi med denne personvernerklæringen informere deg om typen, samt omfanget av og formålet med vår innsamling, behandling og bruk av personopplysninger som innhentes i forbindelse med din bruk av nettsiden og våre tjenester. Personvernerklæringen beskriver også dine rettigheter overfor oss, og hvordan du håndhever disse rettighetene. Vær oppmerksom på at dersom det er tale om behandling av personopplysninger som bare gjelder spesifikke tjenester, står dette beskrevet for den respektive tjenesten i den respektive kategorien.

Vi behandler bare personopplysningene dine på den måten som personvernlovgivningen tillater. Hvis du for eksempelvis legger inn en bestilling i nettbutikken, kan vi behandle dine personopplysninger for å kunne levere bestillingen din. Det samme gjelder hvis du bruker andre tjenester på nettstedet vårt som krever at personopplysningene dine behandles. Vi kan også behandle personopplysningene dine hvis vi har en berettiget interesse av slik behandling. Et eksempel på det er loggdata som vi innhenter for å kontrollere at nettstedet kan brukes uten problemer. For å utøve dine rettigheter i følge GDPR, fyll ut skjemaet. For øvrige spørsmål som berører personvern: dataprotection-NO@bshg.com.

I følgende avsnitt får du mer detaljert informasjon om hvordan opplysningene dine innhentes, behandles og brukes (dvs. type, omfang og formål med behandlingen av personopplysninger).

Personopplysninger

Personopplysninger er all slags informasjon som kan brukes til å identifisere en fysisk, levende person. Det kan for eksempel være navn, postadresse, e-postadresse eller telefonnummer.

Opplysninger som vi samler inn som standard

Som standard logger vi hver eneste bruk av nettsiden for å kunne finne feil og løse sikkerhetsproblemer. Du finner detaljer om informasjonen som vi samler inn når du besøker nettsiden, nedenfor under punktene ”Loggdata i nettserver” og ”Brukerprofiler som bruker pseudonymer”.

Alle personopplysninger som du gjør tilgjengelig for oss, vil kun brukes og bearbeides av oss for det formålet som du ga opplysningene for. Informasjon som du for eksempel gir via kontaktskjemaet, brukes for å kunne behandle forespørselen din. Hvis personopplysninger samles inn og behandles på en bestemt måte og for en bestemt tjeneste som ikke angis nedenfor, beskrives denne behandlingen mer utførlig under kategoriene for de respektive tjenestene.

Loggdata i nettserver

For å fremme brukervennlighet sender nettleseren din automatisk informasjon (loggdata) til vår webserver hver gang du besøker nettstedet. En del av denne informasjonen lagres i loggfiler for eksempel følgende:

• Dato og tidspunkt for besøket

• Nettadresse (URL) til nettstedet som hadde en lenke hit

• Filer som ble brukt

• Datavolum som ble overført

• Nettlesertype- og versjon

• Operativsystem

• ID-nummer (anonymisert) Vanligvis analyserer vi bare loggdata for å finne funksjonsfeil på nettstedet eller for å løse sikkerhetshendelser. Overføring av informasjonen er nødvendig for å kunne levere det innholdet du ber om når du bruker nettstedet og dermed fremme brukervennligheten til bruken av nettstedet. Loggdataene analyseres dessuten av statistiske årsaker for å kunne forbedre nettsiden og dens undersider.

Brukerprofiler som vi bruker

Vi bruker informasjonskapsler og sporingspiksler for å samle inn data om bruken din av nettsiden til markedsføringsformål (via e-post og annen digital markedsføring), blant annet til informasjon om kampanjer, produkter eller tilbud, og til markedsanalyser, samt for å kunne tilpasse nettsiden etter brukernes behov. Innsamling av brukerdata og opprettingen av en brukerprofil skjer anonymisert ved hjelp av en informasjonskapsel-ID (cookie). Vi oppretter og lagrer med andre ord bare brukerprofiler i anonym form og kombinerer dem aldri med navnet ditt eller annen informasjon, for eksempel e-postadresse, som kan avsløre identiteten din.

Du kan lese mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler her

Webanalysverktøy: Google Analytics

Vi bruker analyseinformasjonskapsler og/eller JavaScript til å samle inn og behandle bruksdata om besøket ditt på nettstedet og din bruk av lenker i nyhetsbrevet (der det er aktuelt). Formålet er å måle brukerinteraksjonen på nettstedet og tilpasse den (og muligens nyhetsbrevet) på den beste måten. Dine bruksdata samles inn og brukes for å opprette en pseudonymisert brukerprofil med en informasjonskapsel-ID. IP-adressen din vil ikke bli lagret eller blir anonymisert umiddelbart etter at den er lagret.
Vi bruker Analytics-tjenesten som leveres av Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043 USA (heretter kalt ”Google”) for å samle inn bruksdata og generere brukerprofiler. Informasjonen om din bruk av nettstedet vårt kommer til å overføres til Google-servere, analyseres og returneres til oss bare som aggregerte data. Denne informasjonen gjør det mulig for oss å identifisere trender for hvordan nettstedet brukes generelt. Brukerprofilenes resultat kobles ikke til ditt navn, e-postadresse eller annen informasjon som kan identifisere deg.
Bruksdata lagres av den aktuelle tjenesten i maksimalt 50 måneder fra innsamlingsdatoen.
Deaktivering: Du kan hindre Googles innsamling og bruk av data (informasjonskapsler og IP-adresse) ved å laste ned og installere nettlesertillegget Google Analytics Opt-out som du finner på: https://tools.Google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.
Du finner informasjon om hvordan Google Analytics-informasjonskapsler fungerer, og om Googles retningslinjer for personvern på: https://policies.Google.com/privacy.

Informasjon som du kan komme til å oppgi til oss

Ved å bruke våre tjenester kan du direkte eller indirekte komme til å oppgi informasjon til oss. Når du ringer til kundeservice, kan det hende at vi spiller inn samtalen, og hvis du chatter med kundeservice, kan tekstene analyseres. Du kan også legge igjen ytterligere informasjon ved hver nye dialog med oss (via telefon, sms, e-post, kontaktskjema eller ved bruk av nettstedet). Informasjon som du kan legge igjen til oss, er blant annet:

• For- og etternavn

• Adresse

• Telefonnummer

• E-postadresse

• Mobilnummer

For at vi skal kunne tilby betalingstjenester, for eksempel ved kjøp i outleten, kreves også betalingsinformasjon. Vi har truffet teknologiske og organisatoriske tiltak for å beskytte informasjonen din mot sletting, manipulering og uautorisert tilgang. Vi tilpasser fortløpende våre sikkerhetstiltak i henhold til fremskrittene og utviklingen på det teknologiske området. For å gjøre kortkjøpene så sikre som mulig, sendes all informasjon i kryptert form. Det innebærer at informasjonen overføres via en sikker tilkobling og at personopplysningene dine ikke kan leses av utenforstående.

Informasjon som vi kan komme til å samle inn om deg

Når du bruker tjenestene våre, kan det være nødvendig for oss å samle inn informasjon om deg, i tillegg til opplysningene som du selv gir oss. Det kan for eksempel dreie seg om informasjon fra samarbeidspartnere og leverandører av betalingstjenester samt opplysninger om kredittverdighet fra kredittratingbyråer, banker eller opplysningsbyråer.

Informasjon som vi kan samle inn om deg:

• For- og etternavn

• Adresse

• Telefonnummer

• E-postadresse

• Informasjon om varer/tjenester som du har kjøpt hos/av oss

• Historikk om dine tidligere kjøp

• Servicestatus og servicehistorikk, for eksempel returer, reklamasjoner, reparasjoner og oppgraderinger av produkter som du har gjort eller bedt om

• Informasjon om hvordan du bruker nettstedet, inkludert svartid for nettstedet, hvordan du kom til og forlot nettstedet, hvilke eventuelle nedlastingsfeil som har oppstått, samt leveringsmeldinger når vi kontakter deg

• Enhetsinformasjon, slik som IP-adresse som brukes til å koble datamaskinen din til Internett, språkinnstillinger, nettleserinnstillinger, tidssoneinnstillinger, operativsystem og plattform samt skjermoppløsning

• Din geografiske plassering i aggregert form

• Faktureringsinformasjon

Forespørsel via e-post

Når du kontakter oss via e-post, lagres de opplysningene du skriver inn, og de brukes til å behandle forespørselen din og ved eventuelle oppfølgingsspørsmål.

Vår behandling av dine personopplysninger

I forbindelse med at du kjøper varer eller tjenester av Bosch Outlet kan personopplysningene dine lagres og brukes for å tilby, utføre og forbedre tjenestene våre.

I henhold til kjøpsavtalen kommer personopplysningene dine bli brukt til å:

• Gjennomføre ditt kjøp av varer og tjenester og ved behov verifisere identiteten din.

• Gi deg kundestøtte og informasjon om produkter og tjenester som du ber oss om.

• Administrere, utvikle, forbedre og teste tjenestene våre og de systemene som de tilbys i.

• Markedsføre produkter og tjenester.

• Ved hjelp av informasjonskapsler lagre nettinnstillingene dine for å gi deg en personlig brukeropplevelse samt gi deg relevante markedstilbud.

Bosch behandler også personopplysninger med støtte i en interesseavveining for å:

• Evaluere og forbedre sortimentet og tjenestene våre samt de systemene som de leveres i, som for eksempel gjennom feilsøking, dataanalyse, utvikling og testing og lignende (forretningsutvikling og kvalitetsformål)

• Håndtere kundeservicesaker og svare på spørsmål, klager og lignende (gi god service, kvalitet og opplæring)

• Hindre misbruk av en tjeneste (hindre, forebygge og utrede brudd)

• Lagre påbegynt bestilling/handlekurv (gi god service)

Bosch samler også inn og behandler personopplysninger for å overholde gjeldende lov, for eksempel bokføringsloven og skattelovgivning.

Hvem kan vi dele informasjon med?

Vi kan i enkelte tilfeller overføre eller dele informasjon med utvalgte tredjeparter. Vi treffer alle rimelige juridiske, tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at personopplysningene dine håndteres på en sikker måte og med et tilstrekkelig vernenivå når de overføres eller deles med såkalte tredjeparter.

Selskaper som er del av Bosch-konsernet og våre leverandører/samarbeidspartnere

Bosch kan overføre personopplysningene dine til andre selskaper i Bosch-konsernet og til våre leverandører/samarbeidspartnere for utføring av våre kontraktmessige forpliktelser overfor deg og for andre formål som fremgår av disse retningslinjene for personvern.

Dersom tjenesteleverandørene/samarbeidspartnerne har forpliktet seg til å handle i henhold til våre strenge retningslinjer ved behandling av personopplysninger, slik som databehandlere henhold til personvernlovgivningen, trengs ikke ditt samtykke til disse eksterne partene for at de skal kunne behandle dine personopplysninger. Hvis gjeldende personvernbestemmelser krever at vi innhenter ditt særskilte samtykke for å utlevere personopplysningene dine til disse tjenesteleverandørene/samarbeidspartnerne, kommer vi selvfølgelig til å informere deg separat og ikke videreformidle noen personopplysninger uten ditt samtykke.

Myndigheter

Bosch kan overlevere nødvendig informasjon til offentlige myndigheter som politi, skatteverket eller andre myndigheter hvis dette er påkrevd i henhold til lov eller hvis du har godkjent at vi gjør det.

Ved salg

Hvis Bosch selger eller kjøper en virksomhet eller ressurser, kan vi overlate personopplysningene dine til en fremtidig selger eller kjøper av en slik virksomhet eller ressurs. På samme måte kan Bosch overlate og dele personopplysninger om Boschs kunder dersom Bosch eller en vesentlig del av alle Boschs ressurser skulle erverves av en tredjepart.

Hvor lagrer vi personopplysningene dine?

Vi gjør alltid vårt beste for å behandle dine personopplysninger i EU/EØS. Opplysningene kan likevel i enkelte tilfeller bli flyttet til et land utenfor EU/EØS og der bli behandlet av et selskap i Bosch-konsernet eller av noen andre av Boschs’ leverandører. Bosch vil alltid beskytte personopplysningene dine, og derfor treffer vi alle juridiske, tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at opplysningene håndteres sikkert og med et tilstrekkelig beskyttelsesnivå som tilsvarer og er på samme nivå som beskyttelsen som tilbys innen EU/EØS.

Hvor lenge lagrer vi dine personopplysninger?

Vi lagrer dine personopplysninger bare så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålet som personopplysningene behandles for, for eksempel å oppfylle våre kontraktsforpliktelser overfor deg og for å overholde lovbestemte lagringsperioder.

Hva gjør vi ikke med opplysningene dine?

Bosch kommer ikke til å selge personopplysningene dine til tredjepart, med mindre du samtykker til dette eller det kreves i henhold til gjeldende lovgivning.

Opplysninger om mindreårige

Mindreårige kan ikke overføre personopplysninger til oss uten tillatelse fra foresatte.

Dine rettigheter som registrert

Din rett til informasjon om opplysningene dine (såkalt registerutdrag)

Du har rett til å be om kostnadsfri tilgang til personopplysningene vi behandler om deg. Informasjonen gis i form av et utdrag. Ved forespørsel om registerutdrag kan vi komme til å be om ytterligere opplysninger for å sikre effektiv håndtering og at informasjonen oppgis til rett person.

Din rett til å korrigere og supplere opplysningene dine

Du kan be om at personopplysningene endres hvis de ikke er korrekte. Innenfor rammen av det angitte formålet har du også rett til å supplere eventuelt ufullstendige personopplysninger.

Din rett til å slette opplysningene dine

Du kan be om at vi sletter personopplysninger som vi behandler om deg, i disse tilfellene:

• Opplysningene er ikke lenger nødvendige for formålene som de er samlet inn eller behandlet for.

• Du har en innvending mot en interesseavveining vi har gjort basert på legitim interesse, og din begrunnelse for innvendingen veier tyngre enn vår legitime interesse.

• Du har en innvending mot behandling for direktemarkedsføringsformål.

• Personopplysningene behandles på en ulovlig måte.

• Personopplysningene må slettes for å oppfylle en rettslig forpliktelse som vi omfattes av.

• Personopplysninger er samlet inn om et barn (under 13 år) som du har foreldreansvar for og innsamlingen har funnet sted i forbindelse med tilbudet av informasjonssamfunnstjenester (f.eks. sosiale medier).

Merk at vi kan avvise forespørselen din hvis det finnes juridiske forpliktelser som hindrer oss i å umiddelbart slette enkelte personopplysninger. Disse forpliktelsene kommer fra bokførings- og skattelover, bank- og hvitvaskingslover, men også fra forbrukerlover. Det kan også hende at behandlingene er nødvendige for at vi skal kunne fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare rettslige krav. Hvis vi er forhindret fra å gå med på en forespørsel om sletting, vil vi i stedet hindre at personopplysningene kan brukes til andre formål enn det formålet som hindrer den forespurte slettingen.

Din rett til begrensning

Du har rett til å be om at vår behandling av dine personopplysninger begrenses og at opplysningene bare skal lagres av oss i følgende situasjoner:

• I den perioden vi trenger for å kontrollere at personopplysningene er korrekte, hvis du bestrider opplysningenes korrekthet

• Hvis behandlingen er ulovlig og du motsetter deg at opplysningene slettes og i stedet vil at vi begrenser bruken av opplysningene

• Hvis du, til tross for at vi ikke trenger opplysningene lenger, vil at vi beholder dem, slik at du skal kunne benytte opplysningene for å fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare juridiske krav; eller ved avventing av kontroll av hvilke berettigede interesser, dine eller våre, som veier tyngst hvis du har reist en innvending mot behandlingen.

I enkelte tilfeller kan vi imidlertid ikke gå med på en forespørsel om begrensning av behandlingen, for eksempel hvis vi har behov for personopplysningene for at vi skal kunne forsvare våre rettigheter eller beskytte noen andres rettigheter. Hvis det skjer en begrensning i behandlingen, skal vi varsle alle vi har sendt opplysningene dine til om denne begrensningen. Ved forespørsel vil vi også informere deg om hvem vi har sendt informasjon om begrensning av behandling til.

Din rett til å trekke tilbake samtykke

Hvis behandlingen er avhengig av samtykke, kan du når som helst trekke tilbake samtykket til behandling av dine opplysninger.

Din rett til dataportabilitet

Du har rett til å be om å få personopplysningene dine utlevert i et maskinlesbart format, og du har rett til å bruke slike personopplysninger på annet vis, dersom personopplysningene du har gitt til oss, behandles med støtte av ditt samtykke eller hvis behandlingen er basert på avtale med oss. En forutsetning for dataportabilitet er at overføringen er teknisk mulig og kan skje automatisert.

Koblinger til andre nettsider

Nettstedet inneholder lenker til andre nettsider i Bosch-konsernet. Hvis du besøker andre nettsider i Bosch-konsernet, gjelder ikke Bosch Outlets vilkår for bruk og personvern lenger. Vi anbefaler at du leser brukervilkårene for disse nettsidene.

Hvordan beskyttes personopplysningene dine?

Vi har truffet teknologiske og organisatoriske tiltak for å beskytte informasjonen din mot sletting, manipulering og uautorisert tilgang. Vi tilpasser fortløpende våre sikkerhetstiltak i henhold til fremskrittene og utviklingen på det teknologiske området. For å for eksempel gjøre kortkjøp så sikre som mulig, sendes all informasjon i kryptert form. Det innebærer at informasjonen overføres via en sikker tilkobling og at personopplysningene dine ikke kan leses av utenforstående. Det er bare personene som faktisk trenger å behandle personopplysningene dine for at vi skal kunne oppfylle våre angitte mål som har tilgang til dem.

Hvordan vi kan bruke din brukerprofil til markedsføring

Vi bruker ulike markedsføringsverktøy på nettstedet hvis du har gitt oss tillatelse til det. Tillatelse kan du for eksempel gi oss gjennom ditt samtykke via informasjonskapselbanneret vårt. Markedsføringsverktøyet vi bruker, gjør at vi kan gi deg informasjon om våre produkter på vårt nettsted og andre nettsteder som kan være av interesse for deg når du bruker vårt nettsted. Til dette formålet samler og bearbeider vi brukeratferden når du besøker nettstedet, for eksempel sidene du har besøkt på vårt nettsted, navigasjonsmønster, kjøpte produkter og lignende opplysninger. Innsamlingen av brukeropplysningene og opprettelsen av en brukerprofil basert på disse opplysningene, skjer på en opplysningslagrende måte ved hjelp av en informasjonskapsel-ID eller annen teknologi.

Vi bruker også markedsføringsverktøy fra samarbeidspartnere. Våre samarbeidspartnere er ansvarlige for sin behandling av dine opplysninger. Nedenfor finner du informasjon om hvilke teknologier og samarbeidspartnere vi bruker, samt informasjon om hvordan du kan hindre innsamling og behandling av opplysningene som er beskrevet ovenfor. Vi henviser separat til markedsføringsverktøy som vi har ansvaret for.

Vi bruker markedsføringsverktøy til å plassere annonser som er relevante for brukere på våre egne nettsteder og på tredjepartsnettsteder. Markedsføringsverktøyene kan også brukes til å forbedre våre kampanjeresultatrapporter og hindre at en bruker ser de samme annonsene mer enn én gang. Vi kan også registrere om annonsene har hatt den tiltenkte effekten, for eksempel ved at en bruker som har sett en annonse vi har lagt ut, senere kjøper noe på vårt nettsted ved å bruke den samme nettleseren. Når du besøker nettstedet, oppretter nettleseren automatisk en direkte forbindelse til serveren hos den aktuelle tjenesteleverandøren. Gjennom denne integreringen får tjenesteleverandøren informasjon om at du har besøkt relevante deler av vårt nettsted eller at en annonse er blitt klikket på og sender tilsvarende evalueringer til oss.

Hvis du har en tjeneste registrert hos en tjenesteleverandør, kan denne tjenesteleverandøren utlede besøket til din konto. Selv om du ikke er registrert hos den aktuelle tjenesteleverandøren, eller ikke har logget inn, vil din IP-adresse bli overført til tjenesteleverandøren som en del av den ovennevnte teknologiske prosessen, hvis det er nødvendig for leveringen av tjenesten. Enkelte tjenesteleverandører oppretter for eksempel en brukerprofil også for ikke-registrerte eller ikke-innloggede brukere som ikke er koblet til en konto hos tjenesteleverandøren på grunnlag av den overførte informasjonen. Du kan unngå dette hvis du ikke åpner innhold fra en tjenesteleverandør på vårt nettsted (for eksempel videoer fra tredjeparter).

Vi bruker også teknologi til å forbedre kvaliteten på annonsene. Kvalitetsforbedringer inkluderer blant annet at annonser kun formidles til brukere som potensielt er interessert i våre produkter og tjenester samt til brukere som oppfyller visse krav (såkalte ”tilpassede målgrupper”).

Nedenfor informerer vi deg om tjenesteleverandørene av markedsføringsverktøyene som brukes av oss, deres personvernbestemmelser og om hvordan du – av den aktuelle tjenesteleverandøren – permanent kan hindre innsamling av brukeropplysninger. For å hindre at det settes informasjonskapsler i nettleseren, kan du også deaktivere bruken av informasjonskapsler direkte via innstillingene for nettleseren samt fjerne informasjonskapslene som allerede er satt inn. Vær klar over at denne handlingen ikke fjerner brukerprofiler som allerede er opprettet av tjenesteleverandøren, men bare hindrer den fremtidige innsamlingen av ytterligere brukeropplysninger.

Google Ad Server

Vi bruker det elektroniske markedsføringsverktøyet Google Ad Server (tidligere BoubleClick) fra Google LLC,1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA («Google»).

Brukeropplysningene vil bli slettet 540 dager etter innsamlingstidspunktet. Hvis du ønsker mer informasjon om ”DoubleClick”, kan du gå inn på https://www.google.de/doubleclick, eller Googles generelle personvernerklæring: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Vi er ansvarlige for vår bruk av Googles elektroniske markedsføringsverktøy. Vi har inngått en databehandleravtale med Google der det fremgår at kundenes personopplysninger må behandles i tråd med våre instruksjoner, at de ikke må videresendes til tredjeparter og at de må være tilstrekkelig teknologisk beskyttet.

Opt-out: For å hindre innsamling av brukerdata permanent tilbyr Google en plugin for nettlesere: http://www.google.com/settings/ads/plugin. For å deaktivere kun interessebaserte annonser, kan du blokkere bruken av tredjeparts informasjonskapsler eller informasjonskapsler fra domenet «www.googleadservices.com» eller deaktivere interessebaserte annonser via denne koblingen: https://www.google.de/settings/ads.

Facebook Pixels og tilpassede målgrupper

Vi bruker det elektroniske markedsføringsverktøyet «Facebook Pixels and Custom Audiences» fra Facebook Inc. 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA og, hvis du er bosatt i EU, Facebook Ireland Ltd. 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland («Facebook»).

Facebook har ansvaret for sin behandling av dine personopplysninger som en del av Facebooks ”retningslinjer for databruk”. Du kan finne informasjon om Facebook-annonser og Facebook Pixels via følgende koblinger: https://www.facebook.com/policy og https://www.facebook.com/business/help/651294705016616.

Opt-out: For å hindre innsamling av brukeropplysninger permanent, kan du bruke følgende kobling: [Opt-out Link]. Som registrert Facebook-bruker kan du også angi hvilken type annonser som skal vises for deg på Facebook. Dette gjør du via denne lenken: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads.

Google Ads & Remarketing

Vi bruker det elektroniske markedsføringsverktøyet «Google Ads & Remarketing» fra Google LLC,1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA («Google»). Vi er ansvarlige for vår bruk av Googles elektroniske markedsføringsverktøy.

Informasjonskapslene som brukes i tjenesten, mister vanligvis gyldigheten etter 30 dager og har ikke til hensikt å identifisere deg personlig. Google gir oss kun statistiske evalueringer. Google bearbeider dine opplysninger i tråd med Googles ”retningslinjer for databruk”. Du finner mer informasjon ved å klikke på følgende kobling: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy.

Opt-out: For å hindre innsamling av brukerdata permanent tilbyr Google en plugin for nettlesere: http://www.google.com/settings/ads/plugin. For å deaktivere bare interessebaserte annonser, kan du blokkere bruken av tredjeparts informasjonskapsler eller informasjonskapsler fra domenet «www.googleadservices.com» eller deaktivere interessebaserte annonser via denne lenken: https://www.google.de/settings/ads. Interessebaserte annonser kan også deaktiveres via koblingen: http://www.aboutads.info/choices hvis leverandøren har blitt med i den selvregulerende kampanjen ”About ads”.

Sosiale nettverk og lignende nettverk og tjenester

Innhold fra vårt nettsted kan deles i sosiale nettverk ved hjelp av integrerte sosiale medieknapper. Medieknappene gjør det lettere å dele innhold og er integrert med enkle hyperkoblinger i stedet for sosiale plugins utviklet av leverandører av de sosiale nettverkene. Dette sikrer at dine opplysninger ikke automatisk overføres til sosiale nettverksservere så snart du kommer til vårt nettsted. Når du deler innhold fra nettstedet, overfører vi kun informasjon som kreves for å kunne dele relevant innhold (for eksempel koblingen til innholdet du vil dele) til det sosiale nettverket, og vi overfører ikke personopplysninger når dette skjer.

Vær klar over at du kan finne enkle koblinger til vårt nettsted i sosiale nettverk. Hvis du følger en kobling fra vårt nettsted til et sosialt nettverk, eller hvis du logger inn på et sosialt nettverk for å dele innhold fra vårt nettsted, behandles dine opplysninger av leverandøren av det aktuelle sosiale nettverket.

Hvis du er registrert og innlogget i nettverk eller tjenester som krever registrering når du bruker vårt nettsted eller enkelte funksjoner (for eksempel Vimeo, YouTube), kan nettverket eller tjenesten samle inn opplysninger om bruken eller innstillingene, for eksempel hvilke videoer du har spilt av og videoenes avspillingsstatus. Hvert nettverk eller hver tjeneste er ansvarlig for sin innsamling av disse opplysningene, og personopplysninger behandles i henhold til personopplysningsansvaret. Hvis du ønsker informasjon om formålet og omfanget av personopplysningsinnsamlingen, den videre bearbeidingen og bruken av personopplysninger fra de ulike tjeneste- eller nettverksleverandørene, samt dine rettigheter og alternativer for innstillinger for å beskytte din integritet, viser vi til informasjonen om beskyttelse for personopplysninger som er tilgjengelig på nettstedet til den aktuelle tjeneste- eller nettverksleverandøren.

Din kontaktperson for alle spørsmål om personopplysninger

Vår personvernrådgiver overvåker at vi følger gjeldende lover og behandler personopplysningene på riktig måte. For å utøve dine rettigheter i følge GDPR, fyll ut skjemaet. For øvrige spørsmål som berører personvern: dataprotection-NO@bshg.com

Tillsynsmyndighet

Datatilsynet er den tilsynsmyndigheten som i Norge overvåker at de som behandler personopplysninger, følger personvernforordningen. Hvis du mener at Bosch behandler personopplysningene dine i strid med personvernforordningen, har du rett til å sende en klage til Datatilsynet.

Kontaktinformasjon

Telefonnummer: 22 39 69 00

E-post: postkasse@datatilsynet.no

Endringer i disse retningslinjene for personvern

Disse retningslinjene for personvern kan endres ved behov, for eksempel for å kommunisere eventuelle endringer i tjenestene våre som er relevante for databeskyttelsen, på grunn av teknologisk utvikling, ved endringer i Boschs organisasjon eller forretningsstrategi eller for å oppfylle juridiske krav. Av denne grunn oppfordrer vi deg til å holde deg oppdatert om eventuelle endringer i disse retningslinjene ved å besøke nettstedet vårt. Personvernpolicyen ble sist oppdatert 12. april 2020